EVROPSKI DNEVI ARHEOLOŠKE DEDIŠČINE 2019

Tudi v Sloveniji gremo na zmenek z arheologijo!

*Video so organizatorji INRAP zaradi mednarodnega sodelovanja pripravili v angleškem jeziku.

Tretji junijski vikend oz. od petka, 14. 6. do nedelje, 16. 6. 2019, se nam odpirajo številne možnosti, da od blizu, še podrobneje in na zabaven način spoznamo našo arheološko (in drugo kulturno) dediščino.

Letos v Sloveniji prvič obeležujemo »Evropske arheološke dneve« oz. Evropske dneve arheološke dediščine, ki s poudarkom na arheološki dediščini, njenemu raziskovanju, predstavljanju in ohranjanju še posebej vabijo obiskovalke in obiskovalce, da se na različne načine zbližajo z arheologijo in arheološko dediščino…

Obisk večine dogodkov je brezplačen.

Vabljeni, da se konec tedna udeležite katerega med dogodki, ki jih za vas pripravljajo arheologinje in arheologi, raziskovalke in raziskovalci ter številne strokovnjakinje in strokovnjaki, tako po Sloveniji kot drugod po Evropi.

Celoten program dogodkov, ki se odvijajo od petka, 14. junija do nedelje, 16. junija, si lahko ogledate v ločenem zavihku Arheoportala tudi na uradni spletni strani  ARCHAEOLOGY DAYS 2019.

Arheološke dneve po Evropi skupaj s partnerji usklajuje francoski Nacionalni inštitut za preventivne arheološke raziskave (Inrap).

Morda vam bo všeč tudi...