Priporočila javnim zavodom s področja kulture v zvezi z novim koronavirusom

V zvezi z izbruhom novega koronavirusa s 13. marcem 2020 veljajo za javne zavode s področja kulture nova priporočila.

Ministrstvo za kulturo priporoča, da javni zavodi s področja kulture do nadaljnjega zaprejo svoja vrata za zunanje obiskovalce. Pri tem gre za zaprtje razstav, knjižnic, odpoved predstav, prireditev, okroglih miz, izobraževanj in drugih oblik, v okviru katerih se zadržuje večje število ljudi. 

Do nadaljnjega naj se preneha z delovnimi procesi, ki zahtevajo prisotnost večjega števila ljudi v manjših zaprtih prostorih in bi njihovo izvajanje predstavljalo tveganje za širjenje novega koronavirusa.

 

Vse obiskovalce kulturnih ustanov, odpovedanih prireditev, razstav in drugih javnih dogodkov organizatorji prosijo za razumevanje.

Sledite aktualnim in ključnim informacijam ter priporočilom za zaščito zdravja na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravjeMinistrstva za zdravje in Ministrstva za zunanje zadeve. Vse informacije so zbrane tudi na posebej za to vzpostavljeni spletni strani. Pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom se lahko obrnete tudi na klicni center. Odprta je brezplačna telefonska številka 080 1404. Klicni center deluje vsak dan med 8. in 20. uro.

 

Upoštevajte navodila in pazite nase ter na vse okrog sebe!

 

Vir: Ministrstvo za kulturo, Nacionalni inštitut za javno zdravje

 

Morda vam bo všeč tudi...