Praznična humanitarna akcija za obdarovanje socialno ogroženih otrok iz Doma Malči Beličeve

December je čas, ko nas prazniki posebej opomnijo na vrednote kot so družina, prijateljstvo in ljubezen do sočloveka. Vsi, ki imamo možnost, da praznike preživimo v krogu družine in prijateljev, se moramo zavedati, da ta privilegij ni dan vsem.

Že dve leti zapored smo študenti arheologije na Filozofski Fakulteti uresničili te vrednote z organizacijo zbiralne akcije božičnih daril za osirotele oziroma zapuščene otroke iz Mladinskega Doma Malči Beličeve. Z njimi se čutimo še posebej povezani, saj je bil njihov nekdanji Dom nekdaj prav v stavbi na Zavetiški 5, kjer danes domuje Oddelek za arheologijo.

Zaradi epidemije koronavirusa, je dostop do zbirališča daril na našem Oddelku nekoliko omejen, skladno z vladnim odlokom za vstop na fakultete. Nikakor si ne želimo, da bi otroci ostali brez daril, saj so že skoraj dve leti zapored prikrajšani glede medčloveških stikov, ki so že sicer, zaradi njihovih socialnih okoliščin, okrnjeni. Izredno je pomembno, da so navkljub težkim razmeram deležni nekaj veselja in prazničnih radosti. Tudi zato, smo se letos dodatno dogovorili, da bo nekaj naših glasbeno nadarjenih študentov nastopilo kot spremstvo Dedka Mraza v MDMB.

Ob tem pa potrebujemo tudi vašo pomoč in se s prošnjo obračamo na Vas. Cilj je, da zberemo 67 darilc, toliko, kolikor je varovancev v domu.

Pomaga lahko čisto vsaka malenkost. Zbirajo se različni priboljški (suho sadje, sladkarije, oreščki, različno pecivo in priboljški) ter šolske potrebščine kot so zvezki, šestila, barvice, flomastri, svinčniki ter knjige. Prav jim bodo prišle tudi zimske nogavice, copati, rokavice, kape.

Zbirali bomo tudi embalažo za praznično zavijanje (darilne vrečke ipd.).

Prepričani smo, da nam lahko uspe!

Če imate poleg omenjenega možnost darovati promocijski pisarniški material kot so kemični svinčniki, blokci in podobno, se v Domu prav tako lepo priporočajo, saj jim tega vedno primanjkuje.

Ločeno od fonda za obdarovanje se zbirajo tudi rabljena oblačilca (prosimo, poskrbite, da so čista in še vedno uporabna) v velikostih do 15 let. Prosimo, da jih prinesete v najlonskih vrečkah ali v škatlah.

Darila se zbirajo na Zavetiški 5, v pritličju pri kavomatu oz. v 1. nadstropju pred knjižnico Oddelka za arheologijo, od 07.00- 19.00, do 17.12.2021.

 

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov iz preteklih let

 

Že vnaprej hvala za Vaše dobrosrčno sodelovanje in lep pozdrav!

 

Vse informacije dobite na telefonsko št. 051 877 787 ali na mail  nastja.anzur@gmail.com.

 

 

  

  

 

Morda vam bo všeč tudi...