Piransko obzidje – naš skrivnostni stražar

Vabljeni na prvo delavnico o kulturni dediščini Pirana

 

KAJ?          Na njej bomo spoznavali in raziskovali Piransko mestno obzidje. Uvodoma bodo vabljeni strokovnjaki  pregledno predstavili njegovo zgodovino, raziskave, vzdrževanje in promocijo, v nadaljevanju pa se bomo razdelili v skupine in poskušali tudi sami odkriti kaj novega. Opisovali, fotografirali in merili bomo posamezne odseke, dokumentirali in prepoznavali  bomo tipične elemente ter se pri tem družili in zabavali. Ob koncu načrtujemo predstavitev rezultatov dela, novih ugotovitev in predlogov za še boljšo predstavitev tega zanimivega spomenika, ki že stoletja živi s Piranom.

KDAJ?        Srečali se bomo dvakrat: 21. marca in 18. aprila, predvidoma med 16. in 19. uro, v prostorih Inštituta za arheologijo in dediščino na Bolniški ulici 20 (ob samostanu) v Piranu.  Čas med obema skupnima druženjema je namenjen individualnemu in timskemu raziskovanju.

KAKO?        Za sodelovanje na delavnici potrebujete predvsem radovednost in dobro voljo; koristna, a ne nujna pripomočka sta računalnik in fotoaparat. Vaš prispevek za osnovno študijsko gradivo (načrti, zemljevidi, teksti ipd.) znaša 5€. Delavnica bo dvojezična.

 

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite do 16. marca 2018 preko telefona 05 6733 090 ali e-naslova: comunita.italiana@siol.net  ali andrej.preloznik@upr.s

VABILO / INVITO

Morda vam bo všeč tudi...